Skip to main content

All On 4 Diş İmplantı

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldas‘ın anlatımıyla all on four implant tedavisi hakkında bilgi edinin.

all on four implants

Başlangıçta, bu teknik, mandibular edentülizmde azı bölgelerinde ve maksillada önemli kemik kaybı ile maksiller sinüs pnömatisasyonu vakalarında kullanılmıştır. İmplant rehabilitasyonu için anatomik sınırlamaları aşmada etkili olduğu kanıtlandıktan sonra, birçok edentül hasta için geniş ölçüde kullanılmaya başlanmıştır. Bu teknik, kemik eksiklikleri olan hastalara ileri cerrahi prosedürlere ihtiyaç duymadan sabit dişler sağlaması açısından en önemli avantajı sunar. Tipik olarak, ileri cerrahi teknikler uzun bir tedavi süresini (yaklaşık bir yıl), önemli cerrahi müdahaleyi ve yüksek maliyetleri içerir.

All on Four tekniğinin önemli faydalarından biri, implant yerleştirme işleminden sonra hastaya aynı gün veya ertesi gün geçici dişler sağlama olasılığıdır. Bu, hastaların edentül kalmalarını önler ve bu tekniklerin popülerliğine katkıda bulunur.

All on Four İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

All on Four tedavisi için, intraoral ve ekstraoral muayeneler, panoramik röntgenler ve 3D tomografi analizi yapıldıktan sonra tedavi planı oluşturulur. Geçici dişler için hastalardan ölçüler alınır ve geçici protezler hazırlanır. Yerel anestezi uygulandıktan sonra, açılı ve düz implantlar hastanın çenesine yerleştirilir. Ameliyat sırasında bu implantlara geçici abutmentler takılır ve hazırlanan geçici protezler implantlara sabitlenir. Genellikle cerrahi bölge geçici protez tarafından kaplandığından, tedavi prognozu olumludur. Ardından hastalara gerekli tavsiyeler ve reçeteler verilir. Hastalara, ilk iyileşme döneminde (ilk üç ay) geçici protezleriyle sert yiyecekler yememeleri, iyileşen implantlara yük bindirmeyi en aza indirmeleri tavsiye edilir. Bu sürenin sonunda, kalıcı protezler takılır ve hastalar normal yeme alışkanlıklarına geri dönebilirler.

All on Four tekniğinin avantajları, ileri cerrahiye gerek duymadan pratik implantasyon sağlamasıdır, bu da maliyetleri azaltır ve zaman kazandırır. Başka bir önemli avantaj, aynı gün geçici dişler sağlamasıdır, bu da hastalar için sosyal utanç durumunu önler ve gelecekteki kalıcı protezler için estetik ve fonksiyonel bir temel oluşturur. Bu yöntem, estetiği ve fonksiyonu hızlı ve eşzamanlı olarak geri kazanarak yüksek hasta memnuniyetini sağlar.

Ek olarak, protezin bakımı ve temizliği kolaydır. Bu teknik, özellikle çıkarılabilir protez kullanamayan ve özellikle palatal protezlerle mücadele eden hastalar için faydalıdır. Geleneksel yöntemlere kıyasla, tedavi daha az oturum gerektirir, bu da şehir dışında veya yurtdışında yaşayan hastalar için popüler bir seçim yapar.

Mehmet Ali Koldas

1989 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Torbalı’da tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nde liseye gitti.

2007 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okumaya başladı. 2012 yılında Diş Hekimliği uzmanlık sınavına girerek Süleyman Demirel Üniversitesi Ağız ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

Bize Ulaşın
Open Chat
Need help?
Hello! Get information about your treatment and prices.